Francuskie makaroniki. Napatrzyłam się na nie na zagranicznych blogach i postanowiłam sama takie upiec. Nie wyszły najlepiej :D. Tzn. wizualnie nie są podobne do tych, na których się wzorowałam, ale smakują świetnie. Będę nadal próbować upiec je na podobiznę tych "prawdziwych". Oto kilka przepisów porównawczych reprezentujący moją klęskę na polu makaroników:
BOMBINI - z orzechami laskowymi i nutellą
CANNELLE ET VANILLE - cytrynowo - waniliowe
CANNELLE ET VANILLE - grejpfutowo- pistacjowe
USE REAL BUTTER - malinowo - czekoladowe
TARTELETTE - waniliowe
CANNELLE ET VANILLE - cytrynowo - waniliowe
CANNELLE ET VANILLE - grejpfutowo- pistacjowe
USE REAL BUTTER - malinowo - czekoladowe
TARTELETTE - waniliowe
a tu cukiernia piekąca wyłącznie mak
1. PRZEPIS Z OKRUSZKI.BLOX.PL
SKŁADNIKI:
makaroniki:
- 225g cukru pudru
- 125g obranych migdałów
- 25g cukru
- 100g białek (ok. 3)
- czerwony barwnik
- suszone kwiaty lawendy, posiekane pistacje do dekoracji
krem różany:
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka wody różanej
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego
krem orzechowy:
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka nutelli
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka kakao
2. PRZEPIS Z KOTLET.TV
Składniki
- 1 białko
- 10 g cukru
- 90 g cukru pudru
- 40 g pistacji (najlepiej niesolonych)
- zielony barwnik
- lemon curd lub jakiś dżem do przełożenia
Przygotowanie
Piekę na weekend albo wcześniej, rezultaty opiszę potem.
SPOX DUDE!
własnie tego szukałam dziekuje :*
OdpowiedzUsuńBB
słodki psiak :3
OdpowiedzUsuńHello, Neat post. There is a problem together with your website in web explorer, would test this?
OdpowiedzUsuńIE nonetheless is the market chief and a big component of other people will pass over your fantastic writing due to this problem.